sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivä

Isänpäivän kunniaksi kattelin vanhoja kuvia tätä kirjoitusta varten. Pikkusiskon kanssa sovittiin et kirjottelen tällasen, että se saa sitten jakaa omassa blogissaankin. 

Tällainen ihana vauvakuva löyty vanhojen kuvien laatikosta. Iskä on tässä 9kk vanha <3

Kuvien seasta löytyi ihania muistoja ja mielikuvia iskästä. Sen kanssa oli aina mukavaa mökkeillä ja käytiin perheen kesken kesäreissuilla yhessä. Iskä oli kova tissuttelija, mutta aika harvoin se onnistui juomisellaan asioita pilaamaan. 

Iskä viihty mökillä ja tykkäs veneillä ja kalastaa. Verkoilla pyydettiin muikkuja ja savustettiin. Muistan aina sen ison kattilan, johon tehtiin suolavesi, jossa muikut sitten savustuksen jälkeen lioteltiin herkuiks.




Tässä kuvassa on iskän vanhemmat eli meidän mummo ja pappa. Ihana parivaljakko. Hemmotteli mut aina ihan piloille. Ala-asteikäisenä tuli useesti mentyä koulun jälkeen mummolle ja papalle tiskaamaan ja herkuttelemaan. 


Iskän NMT puhelin. Pysty soittamaan, mut ei lähettämään viestejä xD. Eikä se kyllä niitä oikein koskaan oppinutkaan lähettämään, vaikka käytössä olikin jos jonkinlaisia kännyköitä.

Iskä hullutteli aina meiän lasten kanssa ja ihania kuvia ois vaikka millä mitalla, missä se on meiän lasten kanssa. 

Mie ja iskä Lappeenrannan satamassa kesäkuussa 1988. Oon kuvassa reilun kuukauden vanha.


Pikkusisko Tiina ja iskä. <3

Harmittaa kovasti, että iskä kuoli samana vuonna, ku oma poikani synty, mutta onneks ehti olla sällin elämässä edes sen hetken. Koskettavin muisto iskän suhteesta sälliin on se, että pari päivää ennen kuolemaansa iskä oli ostanut pojalle villaneuleen joululahjaksi ja antanut mun äidille tuotavaksi meille (asuttiin tuolloin 200 kilsan päässä) . Sälli oli tosi tärkee iskälle ja tuntu, että se aavisti kuolevansa, joten huolehti et poika saa joulupaketin. Itkuhan mulla pääsi, kun avasin kyseisen paketin päivä iskän kuoleman jälkeen. En vaan voinut oottaa.
 

 Harmikseni en löytäny tälle päivälle muuttokamppeitten ja laatikoiden seasta muistitikkua, missä olisi kuvia iskästä vuodelta 2010 eli viimeiseltä vuodeltaan. Iskä kuoli 7.12.2010, 51-vuotiaana alkoholin väärinkätön aiheuttamiin maksaongelmiin, mutta seuraava kuva on mun suosikki.


Seuraava kappale oli iskälle tosi tärkee, ku mummo ja pappa oli kuollut ja toivoi aina, että se myös hänen hautajaisissa esitetään. Kanttori ei suostunut sitä kirkossa esittämään, mutta ihana nuori naispappi, joka iskän siunasi, lauloi sen muistotilaisuudessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti